• Inga produkter i varukorgen.
  /  Om oss

Bakgrunden till ELSA och SAM

Jag som startat denna butik är en afrosvensk småbarnsförälder som alltid lagt mycket energi på att hitta böcker och leksaker där mina barn är representerade, vilket har varit både svårt och tidskrävande.

Idéen till den här butiken föddes i samband en enorm frustration när jag letade efter julklappar till barnen, jakten på en t-shirt med en mörkhyad superhjälte på verkade vara ett omöjligt uppdrag. Dagens utbud av barnprodukter är väldigt normativt, och det är lätt för barn att tro att de måste se ut på ett visst sätt för att kunna lyckas. Det som driver mig är att alla barn har rätt att tro att de kan bli precis vad de vill, och det är viktigt för alla barn att förstå människors olikheter och lika värde. Min vision är därför att underlätta mångfald i barnens omgivning.

Då vi ligger så långt efter när det gäller representation av mörkhyade personer bland barnprodukter, fokuserar webbutiken på just det. Här hittar du både befintliga produkter som redan finns på marknaden (men kan vara svåra att hitta) och egenproducerade produkter där det saknas vettiga alternativ. Allt som finns i butiken är valt med omsorg och jag har alltid ett genustänk och ett mångfaldsperspektiv i åtanke.

Vi hjälper förskolor, företag och andra verksamheter med mångfaldsperspektivet på barnprodukter, både utifrån representation av mörkhyade personer och utifrån ett bredare mångfaldsperspektiv som vi anpassar till er verksamhet.

Det är så många personer som har hjälpt till med butiken på olika sätt, vilket jag är så otroligt tacksam över, tänk vad långt vi kan komma när vi hjälps åt.

Jag är så glad över att jag har lyckats få igång den här butiken och det är så kul att du har hittat hit, hoppas du hittar något du gillar!

Hälsningar Johanna