• Inga produkter i varukorgen.

Presenttips stärk barnens självkänsla

Ett urval av produkter som passar när du vill stärka ditt barns självkänsla!

Stärk barns självkänsla
Böcker självkänsla

Några tips kring barns självkänsla från Johanna – ELSA och SAMs grundare:

I perioder kan det vara väldigt tufft att vara barn, och det är lätt att jämföra sig med andra som leder till osäkerhet och ängslighet. Det finns flera saker vi som vuxna kan göra för att tidigt stärka barns självkänsla. Det första och enligt oss viktigaste, är att se och höra barnet. Om barn på riktigt känner att ens förälder, eller annan vuxen med viktig roll i barnets liv, verkligen hör vad barnet försöker förmedla, är det en tydlig signal på att en är viktig nog att lyssnas på.

Sen är det också viktigt att öva på att uttrycka sina känslor, för att kunna bearbeta och få hjälp med funderingar eller situationer som uppstår i barnets vardag. Det kan ibland vara svårt att få igång samtal kring känslor, och då är boken Känsloboken toppen att läsa tillsammans och prata kring situationerna som beskrivs i boken.

Det finns även med ett par boktips kring se sina egna positiva sidor, integritet och barnkonventionen som lyfter viktiga ämnen på barnens nivå, som också hjälper er att prata om viktiga ämnen. De här böckerna kan även anpassas till yngre barn där du som vuxen kan läsa högt ur boken och lägga till egna exempel som barnet kan relatera till.

Du hittar även några tips på bilderböcker och kapitelböcker som handlar om jobbiga situationer i vänskapsrelationer, och jobbiga händelse i skolan som kan vara svåra att hantera.

Slutligen har vi lagt med våra superhjältar, för alla barn har ju rätt att känna sig som superhjältar, eller hur? 🙂

Vill du se fler produkter för barn mellan 6-9 år kan du klicka på länkarna här nedanför:

Har ni frågor eller funderingar är det bara att skicka ett mail till info@elsaochsam.com så hjälper vi er gärna vidare!

Sortera på ålder

Om du vill titta runt i butiken utifrån ålder kan du klicka på länkarna här nedanför.

Vad våra kunder tycker

"Hej! Jag är alltid väldigt nöjd med beställningar hos dig! Denna gång hoppas jag att något annat barn blev nöjd och glad över sin julklapp."
"Jag är supernöjd med beställningen och även produkterna. Smidigt att beställa, bra utbud och väldigt bra böcker. "
"Tusen tack för paketet, så snabbt och fint inslaget. Uppskattar verkligen er butik och rekommenderar er varje chans jag får"

Hej, det är jag som ligger bakom den här butiken!

Min ambition är att öka mångfalden bland barnprodukter på marknaden, då utbudet är så otroligt homogent idag. Jag tar löpande fram egna inkluderande produkter som saknas på marknaden, och har med omsorg valt ut det ni ser i butiken, med mångfald och genus i åtanke. I och med att det är en stor underrepresentation av personer med mörk hy bland barnböcker och leksaker, har jag valt att göra det lättare att hitta just dessa produkter.

Hoppas ni hittar något ni gillar!

Följ gärna ELSA och SAM på sociala medier (Instagram och Facebook) ❤️