• Inga produkter i varukorgen.

Presenttips till blivande skolbarn

Att börja skolan är en otrolig omställning för barn och det är ofta många olika känslor inför skolstarten. Vissa känner en enorm glädje, andra känner stor oro eller rädsla och de flesta känner nog av hela känslokarusellen.

Här är några utvalda favoriter för blivande skolbarn!

De första böckerna vi har valt ut är böcker som är bra att läsa tillsammans med barnet och ger en chans att prata om känslor, självkänsla och integritet. Ibland kan det vara svårt att veta hur vi ska sätta igång såna här viktiga samtal, och då är det toppen att ha bra böcker att utgå ifrån så blir det mer naturligt.

Sen har vi lagt med ett par tips på pyssel och spel, där barnet kan öva att skriva utan att det känns jobbigt och chans att prata om olika yrken.

Barn som läser barnböcker

Du hittar även tips på olika böcker, det är väldigt olika hur långt barn har kommit i sin läsning mellan 5 – 7 år, men vanligtvis är det häromkring barn börjar intressera sig för bokstäver och börjar läsa sina första ord. Här hittar du ett urval av “lätt att läsa”-böcker som passar både för att öva barnets egna läsning och som högläsning. Vi har även med tips några bilderböcker med lite mer text, som en påminnelse att många barn fortfarande tycker det är mysigt att läsa bilderböcker, och det är inget du behöver stressa ifrån. Nu kan det också vara en idé att börja introducera kapitelböcker för att öva barn på att lyssna på lite längre sagor utan så många bilder.

Slutligen har vi med våra älskade superhjältar, för alla barn vill väl känna sig som en superhjälte när de börjar skolan? Klistermärkena kan du tex sätta på en vattenflaska eller ryggsäck 🙂

Vill du se fler produkter för barn mellan 6-9 år kan du klicka på länkarna här nedanför:

Har ni frågor eller funderingar är det bara att skicka ett mail till info@elsaochsam.com så hjälper vi er gärna vidare!

Sortera på ålder

Om du vill titta runt i butiken utifrån ålder kan du klicka på länkarna här nedanför.

Vad våra kunder tycker

"Hej! Jag är alltid väldigt nöjd med beställningar hos dig! Denna gång hoppas jag att något annat barn blev nöjd och glad över sin julklapp."
"Jag är supernöjd med beställningen och även produkterna. Smidigt att beställa, bra utbud och väldigt bra böcker. "
"Tusen tack för paketet, så snabbt och fint inslaget. Uppskattar verkligen er butik och rekommenderar er varje chans jag får"

Hej, det är jag som ligger bakom den här butiken!

Min ambition är att öka mångfalden bland barnprodukter på marknaden, då utbudet är så otroligt homogent idag. Jag tar löpande fram egna inkluderande produkter som saknas på marknaden, och har med omsorg valt ut det ni ser i butiken, med mångfald och genus i åtanke. I och med att det är en stor underrepresentation av personer med mörk hy bland barnböcker och leksaker, har jag valt att göra det lättare att hitta just dessa produkter.

Hoppas ni hittar något ni gillar!

Följ gärna ELSA och SAM på sociala medier och prenumerera på nyhetsbrevet, länkar finns längre ner på sidan ❤️