• Inga produkter i varukorgen.
  /  Workshop för förskola, skola, fritids och bibliotek

Workshops för förskola, skola, fritids och bibliotek

VI HJÄLPER BARN ATT UTMANA NORMERNA PÅ LEKFULLT SÄTT

Vi erbjuder workshops, där barn får chans att utmana normerna, där endast deras fantasi sätter gränserna. Våra workshops kan anpassa för barn i olika åldersgrupper upp till omkring 10 år.

Vi börjar våra workshops med ett samtal kring normer på barnens nivå, och pratar om vad barnen tror skulle hända om vi utmanade dem. I alla workshops har vi även med kreativt inkluderande material, som inspiration för att hjälpa barn att tänka nytt.

Aktiviteten hålls i era lokaler alternativt digitalt.

IMG_6003-1

SKAPA DIN EGEN SUPERHJÄLTEBERÄTTELSE

Superhjältar är något som alla barn har någon slags uppfattning kring, och har en tydlig bild av hur de brukar se ut. Vilket är anledningen till att det är ett av våraworkshop-temat. Här får barn chans att skapa sin egen superhjälteberättelse, samtidigt som vi hjälper barnen att utmana normerna.

Beroende på barnens ålder bygger vi workshopen kring att skapa en berättelse som serietidning, längre berättelse eller pyssel.

Med superkrafter, regnbågens alla färger och lim kan allt hända.

julklappstips-stor

SKAPA EN TOMTE DU ALDRIG HAR SETT FÖRUT

Tomtepyssel är ett julpyssel som ser lika ut, oavsett vem som pysslar. Vad skulle hända om vi skapar tomtar med olika hud-& hårfärger, mönstrat papper och lite glitter?

Vi ser verkligen fram emot att se vad som kommer hända!

Vill du veta mer om våra workshops eller anmäla intresse, klicka här.

“En inspirerande och lustfylld workshop där barnen (och deras vuxna) genom fantasi, pyssel och berättande fick utmana sina egna bilder och samhällets normer runt hur en superhjälte ser ut och är, utifrån tydliga utgångspunkter. Mycket uppskattat!”

Mia Winge, Dramaturg hos Kulturhuset Vällingby

Dessa workshops hålls av ELSA och SAMs grundare, Johanna Abdo, och är en del i arbetet kring att utmana normerna på barnens nivå. Hon brinner för att alla barn ska känna sig sedda, värdefulla och viktiga nog för att få vara med.

ELSA och SAM hjälper bland annat förskolor, skolor och andra verksamheter med mångfaldsperspektivet bland barnprodukter, för att skapa en inkluderande miljö.

Det här är vårt sätt att bidra till en förändring i samhället, för det borde vara en självklarhet att alla barn får se våra härliga olikheter och lika värde.

Vill du läsa mer om vad ELSA och SAM kan erbjuda er verksamhet, klicka på länkarna här nedanför:

Förskola

Skola

Företag

Kul att ni är intresserade av våra workshops! Lämna gärna ett meddelande med dina kontaktuppgifter här nedanför så återkommer vi till er inom kort. Det går även bra att skicka ett mail till info@elsaochsam.com